Потріскане печиво

За місяць "відпочинку" прийшло декілька ідей щодо змін в блозі. Фото з їжею в мене зустрічається часто, я цим захоплююсь і практикую, коли стомлююсь від людей і портретних зйомок. Тому тепер деякі серії будуть супроводжуватись рецептами, хоч я не планую перетворюватись на фуд-блогера. Зазвичай, всі мої рецепти - це перелік необхідних продуктів без особливих пояснень щодо приготування, зібрані з різних джерел і випробувані мною, написані на маленьких клаптиках паперу і складені в керамічний горщик.

Потріскане печиво
1,5 стакана цукру
0,5 стакана масла
4 яйця
1 стакан какао
1 ч.л. еспресо (сухого порошку)
0,5 ч.л. солі
2 ч.л. розпушувача
ваніль
2 стакана борошна

Замісити густе тісто і поставити на годину в холод. Зробити "ковбаску" і нарізати шматочками як на великі вареники. Зліпити кульки, чуть сплюснути і добре обваляти в цукровій пудрі. Викласти на дечку, застелену пергаментом, і пекти 12 хвилин при t 200'. Мені подобається дивитись крізь віконце як воно починає випікатись і тріскатись. Це печиво неймовірно смачне, головний секрет його приготування - не перетримати в духовці, щоб не пересохло.




You Might Also Like

0 коментарі